T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 8 de juny de 2017

LA CAMPRODONINA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1904 (aproximadament)
Cobla-orquestra existent a Camprodon des de 1885, coneguda també com La Camprodonense, i lligada a la Societat Coral del mateix nom. Ente 1902 i 1911 hi va tocar com a primer cornetí en Pere Aubert i Port, que és el segon músic començant per l'esquerra de la fila posterior; l'any 1904 va fundar a Camprodon la Impremta Aubert (existent encara avui dia a Sant Joan les Fonts), per editar la revista La Frontera de Camprodon, que havia de ser la rèplica a una altra de signe conservador que es titulava La Font Nova. Inicialment treballava a Camprodon com a pintor de parets i músic.
A més de Pere Aubert (cornetí), altres components de 1911 eren:  Josep Aulina (clarinet), Mateu Casaponsa (violí), Miquel Rodà (fiscorn) i Casimir Casas (flauta). Eventualment eren dirigits per Joan Casanova i Bartrolí (director de la banda municipal d'Olot i que havia sigut mestre i sempre va ser amic de Pere Aubert).
Durant molt temps en va ser director, de fet fins la seva mort (1910), Joan Espígol i Argullol, que tocava la tenora, a qui veiem a la foto, assegut davant, a la dreta.
Segons llegeixo a la pàgina 3 de la revista setmanal La Frontera, de Camprodon, en la seva edició del dia 11 de Febrer de 1905, hi va haver una escissió a l'orquestra, quedant la nova, amb elements més joves, sota la direcció de Joan Espígol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!